Welkom op mijn website

Wie ben ik?
Mijn naam is Karst Hartsuiker en ik heet u van harte welkom op mijn website. Ik ben geboren in 1942 en opgegroeid in Rotterdam. Ik woon al sinds 1967 in Krimpen aan den IJssel.

Ik ben gehuwd, vader van twee zoons, Erwin (1972) en Oskar (1978) en de trotse grootvader van vijf kleinkinderen, Rick (2005), Ilse (2007), Suzanne (2007), Elize (2010) en Niels (2010).
Na een werkzame periode bij Hollandia ben ik in 2003 met de VUT gegaan en heb sindsdien nog meer tijd om mij aan mijn hobbies te wijden:

 • beheren van het natuurterrein "Het Roesteiland" van de jeugdnatuurwacht te Krimpen aan den IJssel
 • bijen houden (imker)
 • en niet in de laatste plaats de speurtocht naar mijn voorgeslacht.

  Ik ben een Hartsuiker van de Meppelse tak. Al lang was ik ge´nteresseerd in mijn voorgeschiedenis. Ik realiseerde mij toen ik begon al, dat het een hobby zou worden die veel tijd zou vragen en die mij ook voortdurend bezig zou houden. Toen ik eens op bezoek was bij Theo van Reijn, van wie ik via email regelmatig gegevens kreeg uit Assen, heb ik een afspraak gemaakt om met hem naar het Rijksarchief in Drenthe te gaan. Zijn moeder was een Hartsuijker van de Hasseltse tak. Tot nu toe is er nog geen aansluiting gevonden tussen beide takken. Regelmatig hebben wij gegevens uitgewisseld. Helaas is hij in 2005 overleden.

  Verder heb ik mijn onderzoek gericht op zowel mijn vaders zijde (Hartsuiker en Koster), als moeders kant (van Hattem en Faken).

  Sinds kort ben ik ook bezig, samen met mijn zwager om de voorgeschiedenis van mijn vrouw te ontrafelen. Zij is een Louter, afkomstig uit de zuidelijke regionen van Rotterdam. Haar vaders kant (Louter en van Hamburg) kwam uit de Hoeksewaard en Spijkenisse en haar moeders kant (Visser en Molendijk) is terug te vinden in Charlois en het eiland Voorne-Putten.

  Ik ben met mijn onderzoek 'de diepte' en de 'breedte' ingegaan: zo ver mogelijk terug en zo breed mogelijk, dat wil zeggen zo veel mogelijk afstammelingen zien te achterhalen van mijn vroegst bekende voorouders. Nu wil ik 'verdieping' gaan aanbrengen in het onderzoek: ik wil weten waar en hoe mijn voorouders hebben geleefd, hoe het leven er uit zag in hun tijd en in welke omstandigheden ze opgroeiden.
  ©